Het Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, bedrijven, wetenschappers, kunstenaars en andere makers worden uitgenodigd om te laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden.

Voor bezoekers is het Maker Festival een ware traktatie, want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!

Tetem ziet in het Maker Festival Twente hét perfecte instrument om haar doelstelling – het koppelen van onderwijs, bedrijfsleven en cultuur – vorm en inhoud te geven.

Als opmaat naar het festival worden de Play and Learn dagen aangeboden. Gedurende een aantal dagen kunnen PO-scholen alvast kennis maken met makers, uitvinders, kunstenaars, ondernemers en wetenschappers. Om de kinderen te kunnen voorbereiden op de inhoudelijke kant van het Maker Festival Twente is er voor de groepen 6, 7 en 8 een leerlijn ontwikkeld die aansluit op het festival. Deze leerlijn ‘Maak je Toekomst’ is kosteloos door de scholen op te vragen.

Het Maker Festival Twente 2017 zal plaatsvinden op 20 en 21 mei. Zodra er meer bekend is over het educatieprogramma van 2017 wordt dit via de nieuwsbrief en www.roombeekcultuurpark.nl kenbaar gemaakt.

Meer informatie over het Maker Festival Twente vind je op www.makerfestivaltwente.nl

Maker Festival Twente wordt mede mogelijk gemaakt door:

gemenschede_zwart prov-ov-logo-a4-zw sci_woordbeeld_nl_4_regels_rgb logo_gestapeld