Volg TETEM

Volg TETEM op Facebook Volg TETEM op LinkedIn Volg TETEM op Twitter Volg TETEM via RSS

Nu bij TETEM

KOOS BREUKEL: JEUGD

5 t/m 29 november 2015
TETEM Koos Breukel Jeugd - fotograaf Jesper Janse

BEACONS

26 november 2015 t/m 24 januari 2016
Mariska de Groot, Matteo Marangoni en Dieter Vandoren - Beacons - TETEM

NU TE KOOP IN DE KUNSTAUTOMATIEK

28 januari t/m 20 december 2015
Kunstautomatiek TETEM

KUNST-LAB WORKSHOPS @ TETEM

4 juli t/m 19 december 2015

Binnenkort bij TETEM

MULTI SOLO SIZE MATTERS - WE LIKE ART OPEN

3 december 2015 t/m 7 februari 2016
Kunstwerk Size Matters Handgezaagde populierenmultiplex en beits  15 x 10 cm

EGO TRIP

3 december 2015 t/m 3 februari 2016
Ego Trip - Anton Benois en Beth Dillon - still video - TETEM

BRING YOUR OWN BEAMER

29 januari 2016 20:00 - 00:00 uur
BYOB 2

MAKER FESTIVAL TWENTE 2016

28 t/m 29 mei 2016
Maker Festival Twente 2015 - PIPS:lab - fotograaf Irma Bruggeman 06

MULTI SOLO 'IF THE KIDS ARE UNITED'

Datum:6 december 2012 tot en met 3 februari 2013
Kunstenaars:Dorian Cox, Raymond Cuijpers, Christopher Dawson, Marc van Elburg, Richard Foster, Gerda van de Glind, Lars Ickenroth, Harco Rutgers, Niels Smits van Burgst en Wim Vonk
Locatie:TETEM kunstruimte
Opening:6 december 2012 om 17:00 uur

If the kids are united
Theo Ploeg was de curator van de Multi Solo tentoonstelling met het thema 'If the kids are united'. De tentoonstelling ging over hoe het ware karakter van voetbal(cultuur) - mythevorming, saamhorigheid en authenticiteit - een tegengif kan zijn tegen de irrationele post-industriële samenleving.

Volgens mediatheoreticus Marshall McLuhan zou rock een nieuwe wereld van creativiteit inluiden. Dat liep anders. Rock, popcultuur eigenlijk, werd in de post-industriële samenleving omgezet tot consumptieproduct. Zoals dat eerder met kunst gebeurde. Voetbal bleek eenzelfde lot beschoren. De verering van de individuele sterspeler door zijn hoge transferwaarde is de essentie van de post-industriële samenleving: broederschap, opofferingsgezindheid, echtheid en oprechtheid worden ingeruild voor individuele prestaties die uitgedrukt kunnen worden in cijfers. In zo'n wereld is geen ruimte voor authenticiteit, saamhorigheidsgevoel en mythevorming. Toch heeft voetbal, mét rock het archetype voor popcultuur, nog steeds de mogelijkheid de irrationaliteit van de gefragmenteerde post-industriële samenleving te breken. Meer nog dan kunst, dat altijd gericht is geweest op het verheffen van de intellectuele elite, kan voetbal het volk bewegen het juk van de zielloze consumptie af te werpen. 'If the kids are united, then we'll never be divided', Sham 69 (1978).

De volgende kunstenaars waren uitgenodigd om hun werken te presenteren: Dorian Cox, Raymond Cuijpers, Christopher Dawson, Marc van Elburg, Richard Foster, Gerda van de Glind, Lars Ickenroth, Harco Rutgers, Niels Smits van Burgst en Wim Vonk. Deze Multi Solo vond plaats in het kader van andere exposities die in het teken stonden van sport, zie voor meer informatie: K.O. anti-sportsbar.

Curator Theo Ploeg
Theo Ploeg groeide op in de voormalige Oostelijke Mijnstreek en kreeg daar zijn liefde voor popcultuur en voetbal met de paplepel ingegoten. Tegenwoordig schrijft hij over mediatheorie, kunst en cultuur voor Gonzo (circus) en frnkfrt en is hij als mediasocioloog verbonden aan de opleiding CMD van de Hogeschool van Amsterdam. Zijn seizoenkaart van Fortuna Sittard en een exemplaar van het album 'Streetcleaner' van Godflesh zijn echter z'n meest dierbare bezit. Daar komt binnen afzienbare tijd een Opel Manta A bij.

Multi Solo
De Multi Solo’s tonen een diversiteit aan kunstdisciplines van landelijk en lokaal talent en zijn in de Twentse kunstscène al jaren een begrip. Het concept is ontwikkeld door TETEM kunstruimte vanuit de gedachte om individuele kunstenaars de mogelijkheid te bieden te participeren in een verzameltentoonstelling. De Multi Solo tentoonstellingen vinden jaarlijks plaats met telkens een andere curator. Voorgaande edities werden samengesteld door de hoofdcurator van Kunsthal KAdE Amersfoort Robbert Roos en kunstenaar en icoon Phil Bloom. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van TETEM en op de hoogte blijven van de komende oproepen.

Multi Solo 'If the kids are united' werd geopend op donderdag 6 december om 17.00 uur tegelijk met de opening van K.O. anti-sportsbar en Dutch Old School Kickboxing Icons. Met het openingswoord door Wilja Jurg en Theo Ploeg gevolgd door een speciale DJ-set van Southern Depot en een live drawing performance van Richard Foster.

Credits:
Curator / samenstelling: Theo Ploeg
Organisatie en productie: TETEM kunstruimte

www.theoploeg.net