In oktober/november 2017 wordt de 3de Fotomanifestatie Enschede georganiseerd, deze keer met het thema Walk-in Worlds. Tijdens de fotomanifestatie, georganiseerd door Fotogalerie Objektief, zijn op verschillende locaties in de stad werken te zien van fotografen die die op hun reis de levendige stad centraal stellen, het ontmoeten van vreemdelingen, de versmelting van verschillende culturen.

In Tetem is van 26 oktober t/m 26 november 2017 de foto serie Calais – From Jungle to City van Henk Wildschut te zien, over de opbouw en afbraak van het vluchtelingenkamp bij Calais.

Henk Wildschut (1967) heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk is geëxposeerd onder meer in Amsterdam, Sydney, Shanghai, Beijing, Londen, Praag, Rome en Den Haag. Naast verscheidene projecten die hij op eigen initiatief uitvoerde, fotografeerde hij havenarbeiders en illegale immigranten. Henk Wildschut werkte voor veel Nederlandse tijdschriften en portretteerde bekende politici. Zijn stijl van fotograferen is beschouwend en enigszins afstandelijk wat de toeschouwer aanzet tot nadenken over het onderwerp.

Wildschut is nu weer teruggekeerd naar het onderwerp immigratie en vluchtelingen. Zo volgde hij de opbouw en afbraak van het vluchtelingenkamp bij Calais, resulterend in de grote expositie From Jungle to City in fotomuseum FOAM te Amsterdam. Begin 2017 verscheen zijn boek over dit project in Calais getiteld Ville de Calais.

Het openingsprogramma van Calais – From Jungle to City wordt nog bekend gemaakt.

  • Datum: 26.10.17 - 26.11.17
  • Locatie: Tetem