Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid (DenV) van de hogeschool Avans organiseren in 2018 gezamenlijk een tentoonstelling. Het thema is de impact van digitalisering op sociale veiligheid, ten goede en ten kwade. De insteek is om kansen en dilemma’s aanschouwelijk en aantrekkelijk te maken, om studenten en kwetsbare groepen (jonge adolescenten en zelfstandig wonende ouderen) bij het discours hierover te betrekken.

Dezelfde expositie zal op achtereenvolgens twee locaties gepresenteerd worden. De daarmee verbonden lezingen, workshops en andere activiteiten worden in elk van de twee regio’s op maat georganiseerd in samenwerking met regionale partners. De curator van beide tentoonstellingen is ViolaVirus van Stichting Art & Technology.

Tetem en Avans willen 3de en 4de jaars studenten uit beide regio’s betrekken bij dit project en oproepen om een voorstel in te sturen voor een nieuw werk. De geselecteerde werken zullen onderdeel uitmaken van de tentoonstelling op beide locaties. Lees hieronder meer over deze oproep. Voor het maken van een nieuw werk is een budget beschikbaar. Aanmelden kan t/m 19 november 2017.

Download hier meer informatie over de oproep.

Tentoonstellingsperiodes:
Tetem (Enschede): do 8 februari t/m zo 13 mei 2018
Avans (Den Bosch): do 1 november t/m do 20 december 2018

NB Deze oproep richt zich op de creatieve opleidingen van de kunstacademies en opleidingen op het gebied van kunst en techniek. Voor studenten van andere opleidingen wordt later in het traject een oproep geplaatst om een bijdrage te leveren aan het educatieve programma in het kader van dit samenwerkingsproject en de tentoonstelling.

  • Deadline voor aanmelden: t/m zondag 19 november 2017