Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen één van de programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel binnen de programmalijn en zorgen voor context en betekenisgeving. Voor 2017-2018 hebben we twee programmalijnen vastgesteld:

  1. Living together with strangers: De stad is de plek waar we samenleven met vreemden. De vreemdeling roept wisselende emoties op, hij draagt tegelijkertijd een bedreiging én een belofte in zich. Hoe zorgen we voor meer mogelijkheden in de stad voor werkelijk nieuwe ontmoetingen met vreemden? Op welke manier kan wederzijds begrip tussen vreemden ontstaan door een versmelting van horizonten?
  2. Driving technology: Technologie beïnvloedt in steeds sterkere mate ons dagelijks leven. Daarbij gaat het zowel om de vraag hoe technologie de mens, de maatschappij en de stad aanstuurt? Als om de besturing van die technologie: wie beheert deze laag, wie geeft deze vorm en in wiens belang? Hoe houden wij als burgers zeggenschap over de digitale platforms? Hoe zorgen we dat de stad kan blijven functioneren als een open platform?

Het tentoonstellingsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door:

gemenschede_zwart prov-ov-logo-a4-zw logo-downloads-nl-web-zwart sci_woordbeeld_nl_4_regels_rgb