TETEM kunstruimte verbindt kunst en maatschappij. Naast een autonoom beeldend programma richt TETEM zich op toegepaste kunst en het instrumenteel gebruik van kunst in educatieve, sociale en ruimtelijke processen.

TETEM kunstruimte ontwikkelt tentoonstellingen en lab-events, initieert en begeleidt productiehuis opdrachten, ontwikkelt trainingsprogramma’s op het gebied van cultureel ondernemen,

is aanbieder van cultuureducatie aan kinderen, jongeren en volwassenen en ondersteunt initiatieven middels leegstandsbeheerprogramma’s. TETEM kunstruimte is gevestigd in het monumentale Tetem 1 in Roombeek Cultuurpark, Enschede.
Medialab

TETEM’s medialab expositieprogramma toont de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mediakunst in samenwerking met toonaangevende (inter)nationale kunstenaars en curatoren. Daarnaast organiseert TETEM uiteenlopende lab-events die een platform bieden voor aan mediakunst gerelateerde lezingen, presentaties, dialoog en performances. In het medialab hebben kunstenaars geëxposeerd als (in willekeurige volgorde): Zimoun, Rafaël Rozendaal, Lawrence Malstaf, Christiaan Zwanikken, Stelarc, Semiconductor, Domnitch & Gelfand, Philip Beesley, Levi van Veluw, Joris Laarman, Yoko Seyama, Martin C de Waal, Pipilotti Rist, Theodore Watson, Navid Nuur, Kimchi and Chips, Kurt Stallaert, Abner Preis, Arno Coenen, Harm Rensink, Joris Strijbos, Anouk Wipprecht, Jalila Essaïdi, Lucy McRae en vele anderen. Kijk bij Archief voor de afgelopen tentoonstellingen.

Vrije ruimte

In TETEM’s expositieruimte de vrije ruimte worden gemiddeld twaalf groeps- en projecttentoonstellingen per jaar georganiseerd. Onderdeel van de vaste programmering zijn exposities van oa: AKI ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Artist Residencies Enschede (ARE), GOGBOT, eigen producties als de Multi Solo’s en de jaarlijkse tentoonstelling die ontwikkeld wordt in aansluiting op een expositie van museum TwentseWelle. Daarnaast biedt de vrije ruimte plaats voor programmering door derden.

Curatoren, culturele instellingen, professionele kunstenaars en professionele kunstenaarsinitiatieven hebben een mogelijkheid om tentoonstellingen in de vrije ruimte te ontwikkelen. Expositievoorstellen worden getoetst op oa artistieke kwaliteit, professionaliteit en relevantie voor de hedendaagse beeldende kunst en het culturele klimaat in Enschede. TETEM ondersteunt de externe organisatoren bij het organisatietraject en de promotie. Tentoonstellingsvoorstel indienen? Lees eerst de onderstaande voorwaarden en programmering. Let op: TETEM kunstruimte heeft de deelnamevoorwaarden en de selectiecriteria geherformuleerd. De nieuwe deelnamevoorwaarden en de selectiecriteria staan beschreven in het document “Voorwaarden en programmering”.

Vrije ruimte – de Stroinksbleek

De programmering en invulling van de buitenruimte van de Stroinksbleek, onderdeel van TETEM kunstruimte, is open voor professionele culturele instellingen en partners. De buitenactiviteiten in de Stroinksbleek hebben het doel een hoogwaardige bijdrage te leveren aan het culturele en kunstzinnige klimaat van Roombeek en Enschede en samenwerkingsprojecten tussen professionele culturele instellingen en partners te bevorderen. Lees hier meer over in de voorwaarden en programmering Stroinksbleek.