Het Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, bedrijven, wetenschappers, kunstenaars en andere makers worden uitgenodigd om te laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Voor bezoekers is het Maker Festival een ware traktatie, want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!

Het Maker Festival Twente zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met een uitgebreid festivalprogramma in Roombeek Cultuurpark. Het festival is een ontmoetingsplaats voor iedereen die gelooft dat maken de toekomst heeft.

Tetem ziet in het Maker Festival Twente hét perfecte instrument om haar doelstelling – het koppelen van onderwijs, bedrijfsleven en cultuur – vorm en inhoud te geven.

Als opmaat naar het festival worden de Play & Learn dagen aangeboden. Gedurende een aantal dagen kunnen PO-scholen alvast kennis maken met makers, uitvinders, kunstenaars, ondernemers en wetenschappers. Om de kinderen te kunnen voorbereiden op de inhoudelijke kant van het Maker Festival Twente is er voor de groepen 6, 7 en 8 een leerlijn ontwikkeld die aansluit op het festival. Deze leerlijn ‘Maak je Toekomst’ is kosteloos door de scholen op te vragen.

Het Maker Festival Twente 2019 vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei.
Meer informatie over het Maker Festival Twente is te vinden op www.makerfestivaltwente.nl

Maker Festival Twente wordt mede mogelijk gemaakt door: