De 21-jarige Andy is op zoek naar een grootser leven. Hij ontvlucht het provinciale Hengelo en gaat in Amsterdam wonen. Door zijn tomeloze, ongemotiveerde agressie zou Andy het best als een jeugdcrimineel kunnen worden getypeerd. Hij laat zich echter niet zo makkelijk in een hokje plaatsen. Bij toeval maakt Andy kennis met fotomodel Ella. Vastgeroest in haar enge milieu en onder de duim van haar moeder, hoopt ze dat Andy – haar ‘rebel without a cause’ – binnen haar milieu een aantal rake klappen kan uitdelen. En dat lukt. Binnen een dag zorgt Andy ervoor dat niemand uit Ella’s omgeving hem ooit nog zal vergeten.

De cultfilm Andy, bloed en blond haar is een debuutfilm uit 1979 van Frank Wiering met muziek van Herman Brood en Normaal. De film is geproduceerd door Sigma Pictures. Het was een van de eerste films waarin de provincie een belangrijke rol speelt.

In samenwerking met Tankstation Cultureel Vulpunt organiseert Tetem een filmavond over de zoektocht naar het grootse en het vreemde. Voorafgaand aan de film kun je in Tankstation genieten van een vegetarisch diner.