KunstenLandschap is een driedaags evenement in het landschap rond Lonneker en is verbonden met Roombeek Cultuurpark, het culturele hart van Enschede. Langs de route en bij de deelnemende instellingen zijn verschillende tentoonstellingen, kunstwerken, installaties en performances te zien. Het thema dit jaar is Stilte, Ruimte, Duisternis. Verkenningen in de natuur. De route van ongeveer 14 kilometer kan wandelend of per fiets worden afgelegd.

Tetem is een van de startpunten en deelnemende locaties. Op 9 en 10 juni tonen kunstenaars Kylie Bremer en Willemijn Calis de werken die zij in Augmented Reality hebben gemaakt. De kunstenaars zijn op 9 juni (Willemijn) en 10 juni (Kylie) aanwezig om toelichting te geven en ter plekke AR kunstwerken te maken. Daarnaast is er ‘s middags de mogelijkheid om zelf AR objecten te maken in Tetem’s Exploring-Lab. Tijdens KunstenLandschap zijn de tentoonstellingen Be Your Own Robot en Originals geopend.

Bij de startpunten zijn de toegangs- en routekaarten en de catalogus van KunstenLandschap verkrijgbaar. De toegang in Tetem is gratis. Kijk voor meer informatie en alle locaties op kunstenlandschap.nl