Breng deze zomervakantie een bezoek aan Tetem waar het de hele zomer draait om energie die wordt opgewekt door beweging en natuurkrachten!

Tentoonstellingen
Dagelijks van 11.00-17.00
In de tentoonstelling Lost Energy ervaar je hoe leuk vermaak zonder stekker kan zijn, hoeveel energie het kost om een beetje plastic te smelten en welk effect ontspullen kan hebben op je energieverbruik. In de tentoonstelling Originals ga je op zoek naar de vermeende kern door fysiek tussen twee experimentele video installaties te bewegen.

Fiets jezelf over de kop in het RadaRad tijdens de speciale dagen in Tetem op: 28 juli, 3 augustus, 24 augustus en 1 september 2019 op alle dagen tussen 12:00-14:00 uur.
Vereisten: om in RadaRad te kunnen plaatsnemen moet je minimaal 1.70 meter zijn en een eigen risico verklaring tekenen.

Exploring-Lab
Dagelijks van 13.30-16.30
Kom experimenteren, maken en nieuwe technieken ontdekken in Tetem’s Exploring-Lab! Maak een mini-film van jezelf in de Animatiemachine en voeg extra beeldelementen toe met behulp van een tekenprogramma en een Green Screen. In het Energy Lab experimenteer je met allerlei soorten energie.

Workshops Twentse Maakplaatsen
Elke woensdag en zaterdag van 14.00-15.30 (aanmelden verplicht)
Bouw een zelfrijdende auto op kinetische energie, ook wel bewegingsenergie genoemd. Je kunt jezelf ook uitdagen door te experimenteren met zonne-energie. In de zomervakantie zijn er elke woensdag en zaterdag verschillende workshops vanuit de Twentse Maakplaatsen. Op woensdagen voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar, ouders zijn welkom. Op zaterdagen voor de leeftijd 9 t/m 12 jaar. Let op: aanmelden voor deze workshops is verplicht via receptie@tetem.nl.

Bekijk het volledige programma in de Vliegende Flyer met alle zomeractiviteiten