De binnenstad van Enschede wordt van 8 t/m 11 september tijdens GOGBOT weer omgetoverd tot een audiovisueel spektakel vol met kunst, technologie, workshops, muziek en live acts. Er wordt weer gestreden om de Blink YOUNGBLOOD Award en CreaTe studenten van de UT exposeren hun unieke installaties. De Oude Markt is het toneel voor een Zombie Arena, waar prijswinnende Apocalypse survival Shooters en Vehicles tentoongesteld worden. Het thema van 2016 ‘Post-Singularity’ wordt door een overload aan mediakunst, muziek, interactieve installaties en symposia op speelse én verdiepende manier neergezet.

De Blink YOUNGBLOOD AWARD stimuleert jong talent tijdens GOGBOT. Ruim dertig afstudeerders van verschillende Nederlandse kunstacademies zijn gescout en genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. Alle genomineerden exposeren tijdens GOGBOT hun werk aan een internationaal publiek. Het werk van de jonge kunstenaars is dit jaar te zien in Tetem, Oude Markt, de voormalige Coberco melkfabriek, Stadssociëteit Janninkshuis en Atak.

De genomineerden die in Tetem exposeren zijn:
Bjorn Gort (AKV|St.Joost Breda)
Willem Kempers (ArtEZ Arnhem)
Elizaveta (LEEZA) Pritychenko (KABK Den Haag)
Cas Spoelstra (ArtEZ Arnhem)
Karina Zavidova (KABK Den Haag)

Jury:
Ruth Timmermans, redacteur Gonzo Circus
Gretha Pama, journalist kunstredactie NRC
Nick Verstand, kunstenaar Anima

De winnaar van de Blink YOUNGBLOOD Award 2016:
Nastia Cistakova (HKU Utrecht), gefeliciteerd! Nastia wint een geldprijs en een project i.s.m. Buro Blink. Haar werk is tijdens GOGBOT te zien in Concordia.

In Tetem is tijdens GOGBOT ook de ere-tentoonstelling ‘GOGBOT tribute to Remko Scha’ te zien. Op 11 september organiseren we een speciaal live concert van Remko Scha’s legendarische werk The Machines!

Kijk voor het volledige programma op:
www.gogbot.nl