Na drie succesvolle eerdere edities strijkt het Maker Festival Twente op 20 en 21 mei 2017 neer in Roombeek Cultuurpark. Met ingang van 2017 is het MFT een co-productie tussen Tetem en Museum TwentseWelle.

Het Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, bedrijven, wetenschappers, kunstenaars en andere makers worden uitgenodigd om te laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Voor bezoekers is het Maker Festival een ware traktatie, want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven.

Vanaf 2017 werkt het MFT ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. En met wie kan je beter beginnen dan met Leonardo da Vinci: de renaissancemens, de homo universalis, de kunstenaar, de ingenieur en de wetenschapper. Als er iemand is die de rol van inspirator kan vervullen voor makers, dan is het wel Leonardo.

Het Maker Festival Twente op 20 en 21 mei vindt plaats in en rondom Museum TwentseWelleAKI ArtEZ en Tetem in Roombeek Cultuurpark. Tijdens de Makersbeurs laten verschillende makers zien wat ze maken en wat er geleerd kan worden. Daarnaast is er het buitenprogramma Roombeekplein, met werken op het gebied van kinetische kunst en robotica, dat de diverse locaties aaneensmeedt tot één festivalgebied. Het thema ‘Leonardo de uitvinder’ verbindt het festival met de hoofdtentoonstellingen De droom van het vliegen in TwentseWelle en Robotic Couture van Anouk Wipprecht en You Only Live Online van Dries Depoorter in Tetem.

In de maanden voorafgaand aan het festival vinden verschillende kleinschalige events plaats, variërend van ontwerp-workshops en artisttalks tot netwerkbijeenkomsten. Met deze events opent het MFT de maatschappelijke discussie over de invloed en gevolgen van de ontwerpen maakontwikkelingen voor mens, cultuur en werkprocessen.

Geïnteresseerde makers kunnen zich tot eind april aanmelden via:
http://bit.ly/2jTHS9A

Volg het nieuws en updates via www.makerfestivaltwente.nl