De voorbereidingen voor het Maker Festival Twente 2018 zijn al in volle gang. Het festival – een co-productie van Tetem en Museum TwentseWelle – vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei in Roombeek Cultuurpark in Enschede. Het thema van MFT 2018 is Robotica / Vrolijke Frankenstein.

Robotica spelen een steeds belangrijker rol in onze huidige maatschappij. Zowel ontwikkelingen als toepassingen zijn talrijk en op steeds meer gebieden wordt gebruik gemaakt van robots. Met verwondering, maar ook onzekerheid kijkt en leest men over deze robotisering en kunstmatige intelligentie. Het thema biedt dan ook grote inspiratie voor de invulling van het Maker Festival Twente 2018.

Met het thema robotica in gedachten is het Expertprogramma gestart. Dit zijn diverse kleinschalige events, variërend van ontwerp-workshops en artist-talks tot netwerkbijeenkomsten, die voorafgaand en tijdens het festival op verschillende locaties plaatsvinden. Met deze events opent het MFT de maatschappelijke discussie over de invloed en gevolgen van de ontwerp- en maakontwikkelingen voor mens, cultuur en werkprocessen.

Welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken aan hedendaagse makers en ontwerpers? Hoe ziet de toekomst van robotica eruit? Welk effect heeft kunstmatige intelligentie op de maatschappij?

Bekijk het Expertprogramma en de ontwikkelingen op makerfestivaltwente.nl.