Tetem nodigt kunstenaars uit om werken in te zenden voor de nieuwe Multi Solo editie! Filosoof en programmamaker Naomi Jacobs is in 2017 de gastcurator. Multi Solo is een jaarlijkse tentoonstelling in Tetem met een open call aan kunstenaars uit het hele land. Elk jaar wordt een andere gastcurator aangesteld die de Multi Solo een eigen ‘twist’ geeft.

Oproep van Naomi Jacobs:
“Wat mij fascineert is dat wij ons in een stad altijd tussen vreemden begeven. Volgens socioloog Zygmunt Bauman is het de modus vivendi van stadsbewoners: we ontkomen niet aan de ongevraagde en opgedrongen nabijheid van vreemden in de stad. Die voortdurende nabijheid van vreemden in de stad is volgens mij dubbelzinnig. Een vreemde is namelijk per definitie onbekend, en het onbekende boezemt angst in én trekt aan. Het onbekende boezemt angst in omdat je niet weet wat je ervan kunt verwachten: het onbekende is onvoorspelbaar en kan bedreigend zijn. Maar het onbekende is ook aantrekkelijk: juist omdat iets of iemand onbekend is biedt dat allerlei mogelijkheden. Ik ben erg nieuwsgierig naar het werk van kunstenaars die zich bezighouden met de bedreiging én belofte die tegelijkertijd uit kan gaan van het onbekende, en die zich laten inspireren door al wat “vreemd” is in de stad.”

Over de curator:
Naomi Jacobs is filosoof en programmamaker. Eerder werkte zij als programmamaker voor het Van Gogh Museum en werkte zij mee aan een tentoonstelling over componist en kunstenaar Arnold Schönberg in het Joods Historisch Museum. Momenteel werkt zij aan een promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven in techniekfilosofie en ethiek.

Naomi Jacobs schreef een essay over dit onderwerp in het boek Filosofen agenderen de stad.

Expositieperiode: 3 augustus t/m 22 oktober 2017
Deadline voor aanmelden: vrijdag 21 april 2017

Download hier de deelnamevoorwaarden

  • Expositieperiode: 03.08.17 - 22.10.17
  • Deadline voor aanmelden: vrijdag 21 april 2017