The Big Draw is een tekenevenement dat in oktober over de hele wereld plaatsvindt. Tijdens dit event onderzoekt Tetem de invloed van ontwerpregels binnen een samenwerking. Geïnspireerd door de ontwerpmethode Conditional Design – zoals geformuleerd door de grafisch ontwerpers Luna Maurer, Jonathan Puckey, Roel Wouters en kunstenaar Edo Paulus – zijn een aantal activiteiten ontwikkeld.

Tijdens de workshops worden deelnemers (jong en oud) uitgedaagd tot een spel van menselijke interactie, kaders en generatieve systemen. Binnen een team wordt een tekening gemaakt volgens vooraf bepaalde regels. Op zondag 8 en 15 oktober start een workshop om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Durf jij het experiment aan?

De resultaten van dit tekenexperiment zijn van zaterdag 21 oktober t/m dinsdag 31 oktober te zien in de foyer. Op dinsdag 31 oktober om 19:30 is het afsluitende event waarbij we terugblikken op de tekensessies met een analyse van het proces, het resultaat en de uitkomsten van dit onderzoek.

Binnenkort volgt informatie over andere activiteiten die tijdens The Big Draw door Tetem en partners uit de stad worden georganiseerd.

The Big Draw workshop op 8 oktober was onderdeel van het Weekend van de Wetenschap op 7 & 8 oktober.