In oktober/november 2017 wordt de derde Fotomanifestatie Enschede georganiseerd, deze keer met het thema Walk-in Worlds. Tijdens de fotomanifestatie zijn op verschillende locaties in de stad werken te zien van fotografen die die op hun reizen de levendige stad centraal stellen. Het ontmoeten van vreemdelingen en de versmelting van verschillende culturen zijn overkoepelende thema’s.

In Tetem is van 26 oktober t/m 26 november 2017 de foto serie Ville de Calais van Henk Wildschut te zien, over de opbouw en afbraak van het vluchtelingenkamp bij Calais. In de zomervakantie organiseert Tetem een viertal fotografie workshops, waarbij kinderen met behulp van fotografie het ontmoeten van vreemdelingen en verschillende culturen verkennen. De eindresultaten worden getoond op zaterdag 28 oktober 2017 om 16:00 uur tijdens de kinderopening. Ook wordt dan een rondleiding gegeven door de tentoonstelling van Henk Wildschut.

Aanmelden is gewenst via receptie@tetem.nl. Inschrijven voor 1 workshop is mogelijk. Voor verdere verdieping kunnen de kinderen ook de andere workshops volgen.

De vakantieworkshops Fotografie zijn onderdeel van de Zomerspelen in Roombeek: een activiteitenprogramma van Rijksmuseum Twenthe, TwentseWelle, Concordia en Tetem.

  • Datum: zaterdag 5 augustus, woensdag 16 augustus, zondag 3 september en zaterdag 21 oktober 2017 (finishing touches)
  • Tijden op alle dagen: 13.30-16.30: leeftijd 8-12 jaar (zonder begeleiding)
  • Kinderopening: zaterdag 28 oktober 2017 om 16:00 uur
  • Locatie: Tetem